dimarts, 4 d’agost de 2009

RS - TOMÀTIGUES FARCIDES

Ingredients (per a 4 persones) : -4 tomàtigues mitjanceres (triau-les rodonetes i de mida similar) -1 ceba petita -2 llaunes petites de tonyina al natural -1 ou -1/2 all -1 raig de vinagre de vi -1 tassonet d'oli d'oliva -un poc de julivert per decorar -sal Preparació: Primer de tot, netejau les tomàtigues. Xapau-les per la meitat, extraieu-ne la polpa, salau-les lleugerament per la part de dins i posau-les a degotar dins un colador durant ½ hora. Picau la polpa ben fineta i també la ceba. Amb l'ou, l'all, el vinagre i un poc de sal preparau una maonesa (amb la batedora elèctrica). Obriu les llaunes de tonyina, eliminau el líquid esprement la tonyina amb les mans. Mesclau la tonyina amb la polpa de tomàtiga i la ceba. Afegiu-hi la meitat de la maonesa i mesclau bé amb una cullera. Farciu les mitges tomàtigues amb aquesta mescla. Decoració: cobriu cada mitja tomàtiga amb una culleradeta de maonesa i esteneu-la amb un ganivet que no sigui de serra. Allisau bé la superfície i decorau-la amb un poc de julivert picat. Reservau-les dins la gelera fins a l'hora de consumir-les. (Recepta de la Setmana, RS-64, 4 VIII 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu receptari d'altres plats de peix Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes