dilluns, 10 d’agost de 2009

RN - CREMA FREDA DE PORROS (Vichyssoise)

Ingredients (per a 4 persones): -2 porros grossos (la part blanca) -1/2 ceba grossa -1 cullerada de mantega -2 patates grosses -2 tassones de vi de brou de verdura o d'au -2 tassones de vi de llet -1/5 l. de nata líquida -1 culleradeta de julivert (o algunes fulles de menta) -Sal, pebre bo Elaboració: Foneu la mantega dins una pella. Tirau-hi la ceba capolada i quan prengui color els porros tallats en trossos petits Quan estigui lleugerament daurat afegiu-hi el brou i les patates pelades i tallades en fines làmines. Ho deixau coure a foc lent una mitja hora. Quan ja estigui cuit ho deixau refredar. Ara passau-ho per la liquadora o batedora. Afegiu-hi la llet i tornau-ho passar tot per la batedora fins que quedi una crema suau. Posau la crema dins una sopera. Salpebrau. Si voleu hi podeu afegir un poc d'all en pols. Finalment, afegiu-hi la nata i decorau-ho amb julivert capolat o menta. (Receptes anònimes adaptades, RN-38, 10 VIII 09) (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes