dimarts, 11 d’agost de 2009

RS - FLAMS D'OU

Ingredients (per a 6 flams individuals): -100 grs. de sucre (per al caramel) -1 cullerada d'aigua (per al caramel) -Un poc d'oli de gira-sol per untar els motlles -1/2 litre de llet -Vainilla en brut (=en rama) -3 ous sencers -2 vermells -90 grs. de sucre Preparació: Untau 6 motlles amb oli ajudant-vos d'un pinzell de cuina (o amb els dits). És important que l'oli no sigui d'oliva ( si no en teniu de gira-sol, untau-los amb mantega). Posau el sucre i l'aigua del caramel dins una pella petita i feis coure el conjunt fins aconseguir el caramel. Abocau-lo tod'una, en calent, dins els motlles fins que n'hi hagi una capa d'aproximadament ½ cm. Feis bullir la llet amb la vainilla tallada longitudinalment. Colau-la ara la llet bullida amb un colador molt fi o amb un pedaç blanc molt fi per evitar que hi quedin miquetes negres de la vainilla. Dins un recipient fondo bateu els ous sencers i els vermells amb el sucre fent servir una batedora manual de barnilles. Afegiu-hi ara la llet a poc a poc sense parar de remenar amb la batedora. Ompliu els motlles (no han de ser ben plens) amb aquesta preparació; enceneu el forn a 180º i posau-los al bany maria fins que cuallin (entre ½ h. i ¾ d'hora, depèn del forn). Heu de vigilar que l'aigua no bulli. Comprovau el punt de cocció punxant el centre d'un dels flams amb un escuradents. Si encara és líquid, deixau els flams una estona més al bany maria fins que quallin. En haver refredat, ficau els motlles a la gelera fins que siguin completament freds (millor si es fan d'un dia per l'altre). Amb la punta d'un ganivet, separau les voreres amb molta cura i desemmotllau-los. Podeu servir-los amb un poc de nata muntada. (Recepta de la Setmana, RS-65, 11 VIII 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de dolç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes