diumenge, 2 d’agost de 2009

RN - ARRÒS AMB POP

Ingredients (per a 6 persones) -500 gr. d'arròs (es recomana el tipus 'bomba') -750 gr. de pop -1 ceba mitjana -3 alls -300 gr. de tomàtiga -1 pebre verd -1/2 tassó de vi blanc -Pebre bord -Pebre bo -Oli, sal Elaboració: Rentau bé el pop, escorreu-lo i posau-lo dins una olla amb aigua bullint, amb un poc de sal. Quan l'aigua comenci a bullir de bell nou, treis el pop un moment i el tornau ficar dins l'aigua. Repetiu l'operació quan torni bullir, dues o tres vegades més. Finalment, que cogui durant 20 minuts. En ésser cuit, treis el pop, el tallau a rodanxes i el reservau. També reservau el brou de cocció. Capolau els alls i la ceba, que quedi finet. Posau oli dins la greixonera i sofregiu alls i ceba. Capolau el pebre verd i afegiu-lo al sofregit. Capolau la tomàtiga i posau-la dins la greixonera. Quan el sofregit estigui a punt afegiu-hi el pebre bord i el pop. Salpebrau. Deixau-ho coure durant 10 minuts. Ara, afegiu-hi el brou de coure el pop i el vi blanc, calculant 3 vegades el volum de l'arròs. Quan comenci a bullir, incorporau-hi l'arròs. Ha de coure de 18 a 20 minuts. L'arròs ha de quedar un poquet brouós i convé servir-lo tot d'una. Nota: Per ajudar que el pop quedi blan, el podeu tenir congelat d'uns dies abans. D'aquesta manera serà més bo de coure. (Receptes anònimes adaptades, RN-34, 2 VIII 09) (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats d'arròs Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes