diumenge, 9 d’agost de 2009

RA - ENSALADA DE LLENTIES

Ingredients (per a 3 o 4 persones): -3 o 4 grapades de llenties (millor "pardinya", petita) -Pebre verd -Pebre vermell -Tàperes -Alls -Julivert -Un ou dur, o dos -Olives farcides -Ceba -Tomàtiga (pelada i sense llavors) -Oli, vinagre sal, pebre bord -Llorer Preparació: Cuinarem amb antelació 3 o 4 grapades de llenties, ben rentades. Les courem amb aigua freda, sal, llorer i un all sencer, prèviament reposades en aigua un parell d'hores. En 20-25 minuts són cuites. En un recipient ample o fondo mesclarem les llenties amb tots els altres elements vegetals i l'ou bullit, tot tallat ben menut. Ho tremparem amb l'oli, la sal, el vinagre i el pebre bord. Recepta aportada per Maria Teresa Rovira, del barri La Guineueta, de Barcelona. Recopilada per Vicenç Sastre. (Receptes aportades per amics i amigues, RA-36, 9 VIII 09) (c) Maria Teresa Rovira (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes