dissabte, 19 de juliol del 2008
Propietats de la canyella
El fitoterapeuta David Cifre León escriu en relació a la canyella, entre d'altres coses... "Aquesta espècie posseeix un delicat perfum de fusta i un sabor ben definit, fragant i càlid. La seva versatilitat a la cuina permet d'utilitzar-la en plats dolços i salats, així com per tal d'aromatitzar licors, sabons i perfums (...) Està indicada en casos de refredat, grip i bronquitis, per activar la circulació de la sang i reduir els dolors produïts per l'acumulació del fred.
Els seus olis essencials són els responsables de normalitzar el bon funcionament de l'aparell digestiu, d'estimular la salivació i els sucs gàstrics, facilitant la disgregació dels aliments i la digestió. Aquestes propietats són de gran utilitat en el tractament del meteorisme, les digestions dificultoses, l'acidesa, la manca de gana, els vòmits o el singlot. Cal destacar, també, la seva utilització per a combatre l'anèmia, facilitar la recuperació després d'una convalescència, i en estats de debilitat i cansament (...) També té efectes antibiòtics davant determinats organismes.
(PUNT INFORMATIU POLLENÇA, núm 297, 1-15 de gener '08). Biel.-
Etiquetes de comentaris:
Gastronomia,
Premsa,
Premsa Forana,
Salut
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada