dimecres, 15 de juliol del 2009

RA - ALBERGÍNIES FARCIDES

Ingredients (per a 4 persones):
-1 kg d'albergínes petites o mitjanceres -1 kg de carn de porc, o mesclada de vedella i porc
-Nou noscada
-Moraduix
-Dos ous
-Farina
-Tomàtigues
-Sal, pebre bo
Preparació: Xapam les albergínies per la meitat, les feim un parell de talls i les posam a bullir. Una vegada bullides i fredes les treim la polpa, que capolam ben petita.
Li afegim la carn picada. Li afegim nou noscada, sal, pebre bo i moraduix. Dins tota aquesta pasta hi posam dos ous, ho mesclam ben mesclat i anam posant la pasta dins les barques de les albergínies.
Una vegada fet tot aixo, les posam dins una font de vidre, amb oli abaix. Agafam un colador i es "beneeixen" de farina i llavors s'afiquen dins el forn. Quan estan mig daurades feim una salsa de tomàtiga natural i amb el colador l'anam tirant per damunt les albergínies.
Nota:
No es fregeixen, van directament al forn i així no tenen tant d'oli. Tanmateix resulten boníssimes En lloc d'albergínies es poden omplir pebres verds o carabassins
Recepta comentada per Bàrbara Estela en directe a la secció "Paladar feliç" del nostre programa de ràdio
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-31, 15 VII 09) (c) Bàrbara Estela (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de dolç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes