divendres, 3 de juliol de 2009

RN - RÈMOL A LA MEDITERRÀNIA

Ingredients (per a 4 persones): -4 rèmols de ració [rèmol = "rodaballo"] -1 ceba grosseta -1 tomàtiga -1/2 tassó de vi blanc -Safrà -Oli d'oliva, sal, pebre bo -Salsa de tomàtiga Per a la salsa de tàperes: -50 gr. de mantega -4 culleradetes de tàperes -1 o 2 llimones -2 alls -Julivert (opcional) Preparació: Posau els rèmols salpebrats sobre la planxa amb unes gotes d'oli i deixau-los 4 o 5 minuts per cada costat. Reservau-los. Capolau la ceba i la tomàtiga. Sofregiu-ho a la pella amb oli i, en estar, afegiu-hi el safrà, la salsa de tomàtiga i el vi blanc. Que cogui alguns minuts. Foneu la mantega dins la pella, afegiu-hi el suc de la llimona, les tàperes senceres i els alls capolats. Emplatau de forma individual: la salsa del sofregit, abaix, llavors el rèmol i, a sobre, la salsa de tàperes. Si vos hi agrada, ho podeu decorar amb julivert capolat. (Receptes anònimes adaptades, RN-23, 3 VII 09) (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de peix Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes