divendres, 10 de juliol del 2009

RA - HERBES DOLCES DE MAIG

Ingredients: Un brotet de cadascuna de les següents herbes , collides durant el mes de maig: -Herba Lluïsa -Herba-sana - 1 fulla de llimonera - 1 fulla de taronger - Un trocet de clovella de taronja - Un trocet de clovella de llimona -Moraduix -Tarongí -Fonoll -Sàlvia (si agrada el gust) -Anís dolç -Anís sec -Grans de cafè (opcional) Preparació: Dins les botelles ben netes, es col·loca un brotet de cadascuna de les herbes. Convé posar el fonoll a lo darrer, perquè ens farà de filtre en abocar. Afegirem l’anís, tot dolç si ens agraden les herbes dolces, o ¾ de dolç per ¼ de sec si ens agraden un poc més amargues. Més de ¼ de sec ja serien ben seques. No cal posar els brots gaire grossos perquè serien molt fortes de gust. Es tracta d’anar provant com ens agraden més. Preparades el mes de maig, es poden començar a beure a finals d’agost. Aquesta recepta és original de la família Lladó (Herbes Limsa, de Marratxí) però els anomenam HERBES DE SA COMA perquè un grup d’amics ens trobam per elaborar-les cada any a una finca d’aquest nom a sa Font de sa Cala, a Cala Rajada. Ens agrada posar-hi una etiqueta ben hermosa amb l’any d’elaboració. Ja veureu com seran ben arribades entre els vostres amics i coneguts.

(Receptes aportades per amics i amigues, RA-28, 10 VII 09) (c) Aina Sansó (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

1 comentari:

kesulin ha dit...

Molt interesant el vostre article, l'agaf com a informació per el blog:
Herbes dolçes

L'intenció es difondre aquesta cultura, que tothom sapiga com fer les seves propies herbes mallorquines.

moltes gracies!