dijous, 23 de juliol de 2009

RN - BACALLÀ FRESC AMB SALSA DE MARISC

Ingredients (per a 4 persones): -800 gr. de bacallà fresc -12 llagostins -8 musclos -1/2 tassó de vi blanc -Oli, sal, pebre bo -Julivert Per a la salsa: -1 ceba -2 tomàtigues madures -2 pastenagues -2 porros -2 culleradetes de pebre bord -Estragó -1 copeta de conyac -Julivert -Oli, sal Preparació: Coeu els musclos en aigua i vi blanc. Reservau-los i també el brou. Per fer la salsa, dins una greixonera amb oli sofregiu totes les verdures capolades i també el julivert. Salpebrau. A part, sofregiu els caps capolats dels llagostins i afegiu-hi l'estragó i el pebre bord, remullau-ho amb el conyac i flambejau-ho. Afegiu el flambejat a la verdura. Deixau-ho que cogui 5 minuts, capolau-ho i passau-ho pel colador xinès. Reservau-ho. Saltejau el bacallà i els llagostins pelats, tot salpebrat. Serviu el bacallà i els llagostins dins una palangana amb el fons cubert de salsa de marisc. Decorau-ho amb julivert capolat i amb els musclos. Posau la resta de la salsa dins una salsera per acompanyament. (Receptes anònimes adaptades, RN-30, 23 VII 09) (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de peix Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes