dissabte, 11 de juliol de 2009

RA - ESCUDELLA FRESCA, O D'ESTIU

Ingredients (per a 3 o 4 persones):
-1/4 kg de costella de porc
-Una ceba
-Una tomàtiga
-Una grapada de mongeta de confit
-Una grapadeta de mongeta verda
-Mig carabassí
-2 patates
-Un bocí de sobrassada
-2 alls
-Sal, pebre bo, pebre vermell
-Un ou bullit (opcional)
-Sopes de pa moreno (opcional)
Preparació:
Sofregim la costella de porc esbocinada, condimentada previament amb sal i prebebo. En daurar hi afegim una ceba tallada i un all. Després hi afegim una tomatiga tallada fins que perd l'aigua. Quan està sofregit hi afegim aigua i la mongeta de confit esclovellada. Que bulli una bona estona, 20 o 30 m. Després afegim la mongeta verda, la patata i el carabassí, ambdós a cantonets. Que bulli 10-15 minuts més.
Aquí s'hi pot afegir un bocí de sobrassada i pebre bord, sal i una picadeta d'un all i julivert. Hi ha gent que també hi tira un ou bullit picadet.
Es retira del foc i es deixa reposar una estona que agafi gust. Encara millor d'un dia per l'altre, en tot cas s'ha de menjar calent i ha de tenir brou.
Nota:
Hi ha gent que prefereix bullir a part la mongeta de confit i afegir-la al sofregit ja cuita, juntament amb brou.
Hi ha gent que ho escalda damunt unes sopetes de pa moreno.
Recepta d'Antonia Salvà Cabot, de s'Escola o de can Miqueleu, de Pòrtol, recopilada per Vicenç Sastre.
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-29, 11 VII 09)
(c) Antònia Salvà Cabot
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes