dimarts, 21 de juliol de 2009

RS - GRANADA D'ALBERGÍNIES

Ingredients: -1 quilo d'albergínies (pesades sense els capolls) -3 alls -Una tallada gruixadeta de pernil (“serrano”) de 75 grs -4 pebres vermells -2 llesquetes de pa sec sense crosta (poden ser dues tallades de pa de motlle) -1 tassó de llet -4 ous -Oli per fregir -Oli per untar el motlle -Sal -Pebre bo -Nou noscada -Galeta d'Inca picada -Mantega per untar el motlle
Preparació:
Primer de tot netejau les albergínies i eixugau-les amb un pedaç. Eliminau-ne els capolls, pesau-les i tallau-les en làmines gruixades primer per després fer-ne daus petits. Quan estiguin totes tallades, posau-les dins un colador ben gran i salau-les. Remenau-les bé amb les mans per tal que la sal es reparteixi bé. Deixau-les amb un plat davall el colador perquè degotin durant mitja hora. Amollaran un suc marronós. De tant en tant premeu-les amb les mans perquè amollin tot aquest suc que els dóna amargor.
Posau el pa en remull amb la llet.
Mentre teniu les albergínies a degotar, netejau els pebres vermells i eixugau-los amb un pedaç. Untau-los d'oli (no fa falta que sigui d'oliva, pot ser de soja o de gira-sol) i posau-los dins una llauna folrada de paper d'alumini.
Enceneu el forn a 200º. Passada mitja hora, girau els pebres perquè es vagin coent de tots els costats. Quan vegeu que la pell està un poc cremada i són blans al tacte, retirau la llauna del forn. Posau els pebres dins un recipient tapat i deixau-los una bona estona així. El vapor que es forma fa que després les pells es desprenguin fàcilment i així es poden pelar sense dificultat.
Posau una pella gran i fonda al foc amb oli d'oliva abundant. En ser calent, tirau-hi els alls un poc esclafats amb la pell i les albergínies. Condimentau amb pebre bo (no hi poseu sal!). Fregiu-les a foc mitjà fins que siguin blanes. Traieu-les del foc, tirau el alls i tornau-les a posar dins el colador per eliminar l'excés d'oli. Deixau-les refredar una estona.
Pelau els pebres i reservau-ne un per decorar el plat. Ara tallau els altres dos en daus.
Tallau el tros de pernil en daus petits.
Espremeu el pa remullat en la llet amb les mans.
Posau les albergínies i els pebres dins un recipient fondo. Mesclau-hi el pa remullat amb la llet ben esmicolat.
Bateu els ous com per fer truita dins un plat fondo. Afegiu-los a la preparació.
Ratllau nou noscada i mesclau el conjunt amb una cullera de fusta. Incorporau els daus de pernil. Tastau-ho i si cal afegiu-hi un poc de sal, però ha de resultar un poc fat, perquè llavors en coure al forn el cuixot ja li dóna un punt de sal.
Untau un motlle gran amb mantega i empolvorau-lo amb galeta picada abundant per tot el fons i les parets. Abocau-hi la preparació. Empolvorau també la superfície amb molta galeta picada.
Enceneu el forn a 200º i coeu el pastís fins que la superfície sigui ben daurada (aproximadament 45 minuts, però comprovau el punt de cocció punxant el centre amb un escuradents, que n'ha de sortir eixut)
Deixau-lo refredar una estona abans de desemmotllar-lo. Un cop desemmotllat, decorau-lo amb tires de pebre vermell formant un enreixat.
Notes: Es pot menjar calent o fred. Se serveix amb maonesa casolana o amb salsa de tomàtiga.
Podeu servir-lo com a aperitiu damunt unes torrades o galetes d'Inca o com a plat principal.
Es pot guardar d'un dia per l'altre sense ficar-lo a la gelera, però si l'heu de guardar més temps és convenient refrigerar-lo.
Si sou vegetarians podeu suprimir el pernil.
(Recepta de la Setmana, RS-62, 21 VII 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly
loved surfing around your weblog posts.
In any case I will be subscribing on your rss feed and I am
hoping you write again soon!

Feel free to surf to my website ... coffee flavor

Anònim ha dit...

What's up it's me, I am also visiting this website regularly, this website is really nice
and the people are in fact sharing nice thoughts.


My homepage ... http://www.carolinegranado.com/spring-clothing-trends-for-teenagers/

Anònim ha dit...

I always emailed this blog post page to all my contacts, for the reason that if like
to read it after that my contacts will too.

my site ... Http://Www.greyscustomgold.com

Anònim ha dit...

I simply could not go away your website before suggesting
that I actually loved the standard information an individual supply to your
visitors? Is gonna be back regularly in order to check out new
posts

Also visit my blog post: click the up coming web site