dissabte, 25 de juliol de 2009

RN - PASTÍS FRANCÈS DE CEBA

Ingredients (per a 4 persones): -300 gr. de farina -Llevat -6 cl. d'oli d'oliva -6 cebes -2 alls -3 cullerades de mantega -2 tomàtigues capolades -Pebre bo, sal -1 cullerada de sucre -1-2 cullerades d'orenga -50 gr. d'olives negres -12 anxoves Preparació: Per fer la massa, dissoleu el llevat en aigua tèbia. Afegiu-hi l'oli, la farina, l'oli i un poc de sal. Pastau-ho fins que la massa quedi homogènia. Cubriu-la i deixau-la reposar fins que hagi duplicat el seu volum. Pelau i tallau les cebes i els alls en tires. Fregiu-ho dins mantega encalentida dins la pella. Afegiu-hi la tomàtiga i salpebrau, afegint-hi el sucre i l'orenga. Baixau el foc i deixau-ho coure lentament durant 15 minuts. Tornau treballar la massa, estirau-la damunt un poc de farina i posau-la dins una palangana de forn. Llevau el brou a les olives i l'oli a les anxoves. Tallau els filets de per llarg. Posau la ceba damunt la massa i col·locau-hi les anxoves en forma de graella. Posau una oliva a cada quadradet. Encalentiu al forn. Posau-hi la palangana durant 30 minuts a 200º. Es pot menjar teb o fred. (Receptes anònimes adaptades, RN-31, 25 VII 09) (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes