dimarts, 28 de juliol de 2009

RS - ALBERGÍNIES FARCIDES

Ingredients (per a 4 persones): -4 albergínies mitjanes -250 grs. de carn capolada (mesclada de porc i vedella) -½ tassó de llet -1 ceba mitjana -1 cullerada de farina -1 ou -Sal, pebre bo -2 brots de tomir -2 brots de moraduix -Oli per fregir -Galeta d'Inca picada -Salsa de tomàtiga per acompanyar Preparació: Netejau les albergínies, eliminau-ne els capolls i tallau-les per la meitat longitudinalment. Feis uns quants talls no massa profunds a la polpa. Posau-hi sal, deixau-les de cap per avall dins un colador gran perquè degotin durant una hora. Passat aquest temps, posau una olla gran al foc amb aigua. En alçar el bull, tirau-hi les albergínies. Bulliu-les fins que tornin blanes, però no excessivament, perquè si no, s'espenyen. Treis-les del foc, posau-les a degotar una estona dins el mateix colador que heu fet servir abans. Mentrestant, trinxau la ceba ben petita. Netejau les herbes aromàtiques i separau les fulles del brot. Reservau-les dins un platet. Quan les albergínies hagin refredat un poc, ajudant-vos d'una cullera de postres, buidau-les (anau amb compte de no arribar a la pell i foradar-les; de quedar un poc de polpa sense buidar per poder-les farcir sense problemes). Tallau ara la polpa que n'heu extret ben fineta. Posau oli d'oliva dins una pella i sofregiu la ceba amb un poc de sal i pebre bo. En ser transparent, afegiu-hi la carn capolada. Salpebrau. Sofregiu una estona, fins que la carn canviï de color. Incorporau ara la polpa de l'albergínia i al cap de dos minuts, la cullerada de farina, remenant bé amb una cullera de fusta. Abocau-hi el mig tassó de llet i mesclau bé. Apagau el foc. Abocau la preparació dins un recipient i afegiu-hi les fulles de tomir i moraduix i l'ou i mesclau bé amb les mans. Comprovau el punt de sal i rectificau si fa falta. Farciu les barquetes d'albergínia amb aquesta preparació. Empolvorau-les amb galeta picada. Untau un recipient que pugui anar al forn amb oli i col·locau-hi les albergínies. Ruixau-les amb oli d'oliva i enfornau-les a 190º durant 40 minuts o fins que la galeta picada sigui ben daurada i punxant el centre d'una albergínia en surti l'escuradents eixut. Acompanyau-les d'una bona salsa de tomàtiga casolana. Es poden menjar fredes o calentes. Les podeu acompanyar d'arròs blanc i ja teniu un plat únic ben complet.

(Recepta de la Setmana, RS-63, 28 VII 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu receptari d'altres plats de carn Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes