divendres, 31 de juliol de 2009

RN - SOPA FREDA D'ALL ("Ajo Blanco")

Ingredients: -200 gr. d'ametlles pelades -2 alls -1/4 d'oli d'oliva -Vinagre (recomanable el de Xerès) -Aigua, sal Preparació: Posau les ametlles i els alls dins el morter, amb un poc de sal, i capolau ben fi. Al mateix temps anau afegint oli a poc a poc, que es mescli bé i quedi una pasta blanca. Quan tenim aquesta pasta afegiu-hi aigua per aconseguir el punt desitjat d'espès o clar. Afegiu-hi vinagre al gust i rectificau de sal. Mesclau-ho bé i serviu-ho dins bols. Nota: N'hi ha que hi afegeixen grans de raïm moscatell; d'altres, bolletes de meló i, fins i tot, cantonets de pa torrat o fregit. Tot és qüestió de gusts. (Receptes anònimes adaptades, RN-33, 31 VII 09) (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de sopa Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes