divendres, 24 de juliol de 2009

RP - GREIXONERA DE POLLASTRE AMB VERDURES

Ingredients:
-Un pollastre fet a trossos
-Bessons de faves
-Mongetes tendres
-Pèsols
-Una ceba grossa
-Quatre carxofes
-Suc de tomàtiga
-Tres alls
-Ametles
-Un manadet d’herbes aromàtiques
-Una fulla de llorer
-Pebrebò
-Vi sec
-Aigua, oli, sal.
Preparació:
Trossejau i salau el pollastre.
Damunt el foc posau una greixonera amb oli i en ésser calent li afegiu el pollastre, els alls i el llorer.
Quan estigui sofregit retirau-lo dins un plat.
A la greixonera amb l’oli calent li abocau la ceba tallada a trossos i, quan sigui daurada, afegiu-hi dues cullerades de suc de tomàtiga i l’agua suficient per a cobrir el pollastre.
En arrencar el bull li posau les tallades del pollastre i un instant després les mongetes tendres, els bessons de fava i els pèsols.
A continuació abocau-hi un tassó de vi sec, un manadet d’herbes aromàtiques i sal al gust.
Quasi a lo darrer col·locau-hi els trossos de carxofa i una picada d’ametles.
Deixau-ho que cogui i després reposar fins a l’hora de menjar.
S’acompanya d’olives negres pansides.
(Receptes pròpies de Pòrtula - revista de Marratxí, núm. 296, V-VI 2006. RP-19)
(c) Francisca Juaneda / Pòrtula (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes