dijous, 2 de juliol de 2009

RP - TOMÀTIGUES FARCIDES

Ingredients (per a 4 persones): -4 tomàtigues grossetes. Una per cap; si són mitjanceres, dues -4 ous bullits - 2 capses de tonyina -Sal, pebre bo -Herbes aromàtiques (opcional) -Maonesa (opcional) -Endívies belgues (variant) -Pebre bord (variant) Preparació: Agafam les tomàtigues i les llevam el capoll de la part de baix, perquè assegudes a l'inrevés quedaran més planes. Les buidau amb una cullereta i salpebrau l'interior. Deixau el suc a part. Trempau la polpa i la mesclau amb la tonyina i l'ou dur. Fas una mescla amb tot plegat i les tornes farcir. Al final hi pots posar, o no, el capoll que has llevat. Asseis les tomàtigues dins un plat i les guardau dins la gelera fins a l'hora de menjar. Nota: De forma opcional podeu posar-hi herbes capolades (julivert, herba-sana o alfabeguera; fins i tot un poc d'all, si vos hi agrada), bé dins la mescla, bé al final, damunt de tot. També opcionalment les podeu mesclar amb maonesa, tant dedins com damunt. Variant: Podeu substituir la tomàtiga per endívia belga. En aquest cas separau les fulles, que tenen forma de barqueta, i col·locau-hi la mescla d'ou i tonyina, juntament amb pebre bord per donar-li coloret. (Receptes pròpies de Pòrtula - revista de Marratxí, núm. pendent. RP-16, 2 VII 09) (c) Francisca Juaneda / Pòrtula (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes