dijous, 30 de juliol de 2009

RP - BACALLÀ AMB PANSES

Ingredients: -Quatre tallades de bacallà -Panses -Tomàtigues -Cebes -Patates -Farina -Una fulla de llorer -Un tassó de vi blanc -Aigua, oli, sal Elaboració: Posau les tallades de bacallà en remull el vespre abans, renovant-li l’aigua. Dins una pella feis un sofregit de ceba tallada rodona, anau alerta que es cremi. Seguidament li afegiu la tomàtiga, les panses, el llorer i el vi blanc. Ja tot cuit ho dipositau dins una greixonera. A part enfarinoau i fregiu les tallades de bacallà. Una vegada frites repartiu-les per sobre el contingut de la greixonera. Per una altra banda, dins una pella fregiu patates tallades rodones i col·locau-les damunt de tot de la greixonera. Posau-la al foc amb un tassonet d’aigua, la tapau i deixau-ho confitar uns minutets. S’acompanya d’un bon trempó i un vinet blanc fresc. (Receptes pròpies de Pòrtula - revista de Marratxí, núm. 297, IX-X 2006. RP-22) (c) Francisca Juaneda / Pòrtula (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de peix Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes