dimecres, 29 de juliol de 2009

RP - COCA D’ALBERCOC

Ingredients: -Un quart de quilo de farina -Un quart de quilo de sucre -Tres ous -Albercocs xapats per la meitat i separats dels pinyols -Mig tassó de llet -Mig tassó d’oli -Canyella en pols -Llevat -Sucre en pols Preparació: Bateu els ous, blanc i vermell, dins una plata. A continuació afegiu-hi el sucre, la llet i l’oli, tot ben remenat. Anau mesclant la farina, a poc a poc, juntament amb el llevat. Per una altra banda, agafau els albercocs xapats, els anau ensucrant per damunt i posau-hi sobre un poc de canyella en pols. Seguidament untau un motlo amb oli o saïm, li esteneu la pasta i repartiu-hi les tallades d’albercoc, quantes més millor. Ho enfornau, cuidant que no es cremi i, a l’hora de servir, espolsau-hi un poc de sucre. Es pot acompanyar d’una bolla de gelat. (Receptes pròpies de Pòrtula - revista de Marratxí, núm. 296, V-VI 2006. RP-21) (c) Francisca Juaneda / Pòrtula (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de dolç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes