dimecres, 24 de juny de 2009

RA - GREIXONERA D'ANDRATX

Ingredients: -Mig litre de llet -3 ous -3 o 4 cullerades de sucre -2 ensaïmades millor seques; o del dia -1/4 de canyella en rama -La clovella de 1/2 llimona -Mantega -Galeta picada Preparació: Posam a bullir la llet amb el sucre disolt, amb la canyella i la pell de llimona. En haver fet un bull, la retiram del foc, la deixam refredar i la colam. Triam una greixonera alta o un recipient de forn. L'untam de mantega i galeta picada. Mesclam els tres ous batuts amb la llet i també les ensaïmades ben esmicolades i tot, ben remenat, ho posam dins la greixonera. L'enfornam a 200º que llavors convé baixar a 180º. Es torbarà uns 40-45 minuts a ésser cuita, però hem de vigilar i provar el punt amb un escuradents. En estar a punt, treure-ho del forn i deixar-ho refredar. La recepta és de Barita Mas, ciutadana de Santa Catalina amb avantpassats andritxols. La transcripció és de Vicenç Sastre. (Receptes aportades per amics i amigues, RA-22, 24 VI 09) (c) Barita Mas, Palma. (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de dolç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes