dimarts, 23 de juny de 2009

RS - POLLASTRE AMB SALSA D'AMETLLES

Ingredients (per a 4 persones): -Un pollastre tallat en 8 trossos -1 ceba grossa -Una grapada d'ametlles torrades -50 grs. de pinyons -1/2 tassonet de brandi -2 tassons d'aigua -Sal, pebre bo -Oli per fregir -1 fulla de llorer -2 alls Preparació: Netejau els trossos de pollastre i salpebrau-los. Dins una pella amb oli, sofregiu-los a potència mitjana fins que prenguin color. Mentrestant, picau la ceba molt menuda. Quan la carn ja tengui un color ben daurat, apagau el foc i posau les tallades a degotar damunt paper absorbent. Ara, agafau una greixonera i abocau-hi un parell de cullerades de l'oli que heu fer servir per fregir el pollastre. Posau la greixonera al foc i en ser calent l'oli, tirau-hi la ceba i abaixau el foc al mínim. Tapau la greixonera i feis coure així a poc foc fins que la ceba sigui transparent, remenant de tant en tant. Ara, incorporau el brandi i apujau el foc. Remenau constantment per evitar que s'aferri. Quan s'hagi evaporat el brandi, abocau dins la greixonera dos tassons d'aigua calenta i i posau-hi també les tallades de pollastre fregit, els pinyons i la fulla de llorer. Feis bullir a poc foc fins que el pollastre sigui quasi cuit del tot (ho sabreu punxant la carn amb un escuradents). Si veis que no hi ha líquid suficient a la greixonera, podeu afegir-hi aigua calenta, la que faci falta perquè les tallades quedin cobertes de líquid fins a la meitat. Mentres bull, preparau la picada: agafau un morter i picau-hi els dos alls. Ara, incorporau les ametlles torrades i picau-les ben picades fins que es formi una pasta. Abocau un poc de brou de la greixonera dins el morter i remenau bé a fi d'aprofitar bé la picada (si no ho feis així, es queda aferrada al fons i les parets del murter). Abocau la mescla dins la greixonera i remenau perquè es reparteixi bé. Feis bullir el conjunt cinc minuts més. Veureu que la salsa s'espesseix molt. Tastau-la i rectificau de sal si és necessari. Nota: Podeu servir aquest pollastre acompanyat d'unes patates fregides o unes mongetes saltades. És conserva bé dins la gelera uns quants dies, però, en haver d'encalentir-lo, si voleu un consell, no ho faceu amb el microones. És millor dins una greixonera i sobretot afegiu-hi un poc d'aigua ja de bon començament perquè no se us aferri. (Recepta de la Setmana, RS-58, 23 VI 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats d'aus Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

1 comentari:

mercè ha dit...

acabo de descobrir el vostre blog i n'estic molt contenta de la troballa. Hi teniu una colla de plats boníssims, molt ben elaborats i explicats!. Buscava una recepta de llom o pollastre amb salsa d'ametlles i ja l'he trobada. Us visitaré sovint, gràcies!