dimarts, 9 de juny del 2009

RS - TORRADES AMB ESCALIVADA

Ingredients: .4 albergínies .3 pebres vermells .4 cebes petites .3 alls .Oli d’oliva verge .Oli d’oliva .Sal .Pa de motlle
Preparació: Netejau les albergínies i els pebres i eixugau-los. Enceneu el forn a 190º i preparau una llauna: folrau-la amb paper d’alumini o sulfuritzat perquè no s’aferrin les verdures.
Tallau les albergínies en dues parts de per llarg i feis uns talls longitudinals amb un ganivet a la polpa per facilitar-ne la cocció. Untau-les d’oli i posau-les amb la part de la pell cap a dalt. Tallau els pebres per la meitat de per llarg, eliminau-ne les llavors; untau-los d’oli i col.locau-los dins la llauna també amb la part de la pell cap a dalt.
Pelau les cebes i tallau-les per la meitat. Col.locau les mitges cebes dins la llauna. Regau-les amb un raig d'oli.
Ficau la llauna dins el forn a mitjana alçada i coeu fins que vegeu que la pell dels pebres es desprèn fàcilment i la polpa de les albergínies és tendra. Si veis que la ceba encara no és cuita (necessita més temps per coure, normalment), treis del forn els pebres i les albergínies i deixau-hi la ceba una estona més, fins que tengui color.
Posau totes les verdures dins un recipient que es pugui tapar i manteniu-les allà fins que s’hagin refredat (el vapor que es desprèn us facilitarà la tasca de pelar-les més tard).
Mentres esperau que es refredin, posau al foc, al mínim (és molt important) una torradora gran; agafau les llesques de pa de motlle (en venen un que ja ve en llesques rodones i queda molt bé per servir) i posau-les a torrar a potència mínima. Han d'estar molt de temps al foc perquè quedin ben cruixents (segurament més de mitja hora, entre un costat i l'altre, però depèn de cada cuina). Han de quedar completament dures al tacte i haver pres un color daurat. Reservau-les.
Ara, pelau els pebres i les albergínies. Tallau totes les verdures en tires ben primetes i posau-les dins un recipient.
Pelau els alls, tallau-los en trossos molt petits i afegiu-los a l'escalivada. Trempau el conjunt amb oli verge i sal al vostre gust.
Just en el moment de servir l'aperitiu, posau una cullerada d'escalivada damunt cada torrada (si ho féssiu abans, les torrades es reblanirien i perdria tota la gràcia). O, si ho preferiu, serviu les torrades i l'escalivada a part perquè cadascú es prepari la seva torrada.
(Recepta de la Setmana, RS-56, 9 VI 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes