dilluns, 29 de juny del 2009

RR - COCARROIS DE PATATA I CEBA

A la producció setmanal pròpia de Maria Antònia ja hi teníem els cocarrois de verdura, però una altra versió d'aquesta famosa pasta mallorquina és la que està emplenada molt concretament de patata i ceba, que jo vaig conèixer -i assaborir, i fruir- per primera vegada a Llucmajor.
Aquesta recepta, sense especificar cap tipus de provinença -tot i que cal suposar que és de la contrada de Manacor- és de Margalida Cortès, col·laboradora habitual del setmanari manacorí 'Cent per cent' a través del seu espai "La cuina de ca vostra". De la preparació no en puc dir res, però els ingredients són, bàsicament, els mateixos que la versió de Llucmajor. Tal vegada na Clotilde, o la mateixa Margalida, ens ho podrien aclarir.
Ingredients: Per la pasta: -Dues tassetes d'aigua -1 tasseta de saïm fos -1 tasseta d'oli -1 vermell d'ou -La farina que es begui Per omplir-los: -Ceba tallada prima de per llarg -Patata nova també tallada molt prima (com per truita) -Pebre bo -Pebre bord -Trossets de sobrassada Preparació: Es fa la pasta amb l'aigua, el saïm, l'oli, el vermell d'ou i la farina (la pasta ha de ser forteta). Dins un colador es posa la ceba i es trempa amb sal i al cap de 5 minuts es prem fins que tira bastant de suc i es mescla amb la patata que s'assaona amb sal, pebre bo, pebre bord i oli. S'omplen els cocarrois de ceba i patata amb els trossets de la sobrassada repartits. Es posen al forn fluix 170º. (Receptes recuperades, RR-5, 29 VI 09) Transcripció i comentaris: Biel Massot i Muntaner Font: (c) Margalida Cortès / Cent per Cent (Manacor) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes