dimarts, 2 de juny del 2009

RS - COULANTS DE XOCOLATA

Ingredients: .125 grs. de xocolata "Nestlé Postres". .3 ous. .110 grs. de mantega (i un poc més, a part, per untar els motlles). .110 grs. de sucre. .40 grs. de farina ( i un poc més, a part, per empolvorar els motlles). .Un polsim de sal. Necessitareu 6 o 7 motlles d'alumini com els que es fan servir per fer flams d'ou individuals. Preparació: Primer de dot, untau els motlles amb mantega i empolvorau-los amb un poc de farina. Després de fer això amb cada motlle, posau-lo cap per avall i copejau-ne el cul perquè es desprengui la farina sobrera (només n'ha de quedar una capa fineta que queda aferrada a la mantega. Aquesta operació us facilitarà molt la labor a l'hora de desemmotllar els coulants). Separau ara els blancs dels vermells. Foneu la xocolata feta trossos amb la mantega al microones o al Bany-Maria. Remenau bé fins que la mescla sigui ben homogènia i deixau que refredi. Enceneu el forn a 180º. Mentrestant, pujau els blancs a punt de neu amb la sal. Quan la mescla de xocolata i mantega ja sigui tèbia, afegiu-hi els vermells d'ou i el sucre. Remenau bé. Incorporau ara la farina (millor passada per un colador fi). Ara és el moment d'afegir els blancs pujats, sempre amb moviments suaus de dalt a baix que facilitin l'entrada d'aire. Ja teniu la pasta a punt. Ompliu cada motlle 3/4 parts de la seva capacitat i enfornau-los. Programau 12-15 minuts de cocció, però, alerta, hi ha molta diferència d'un forn a l'altre. El temps de cocció d'aquests pastissets és molt breu. Per això és convenient que, sense obrir la porta del forn, vigileu els coulants a través del vidr. No convé obrir-la fins que vegeu clarament que s'han estufat com una magdalena. En aquest moment, obriu el forn i punxau-ne un amb un escuradents. Heu de comprovar que la part més exterior és cuita i esponjosa i la part de dins de tot, líquida. Treis-los ara del forn i serviu-los mmediatament, perquè si deixau passar molt de temps, és possible que la part de dins, que toca ser líquida quan hi ficam la cullera, s'hagi pres.
Nota: Són fàcils de fer. L'única dificultat és encertar amb el temps de cocció, perquè cada forn té les seves característiques. De tota manera, si no són líquids a dins, com han de ser, són també boníssims com a pastissos de xocolata. A vegades s'han de fer unes quantes proves abans d'aconseguir el punt líquid de dins que els fa tan particulars. De tota manera, si els voleu preparar com a postres en un sopar, és recomanable tenir-los preparats a punt de coure, tenir el forn calent a la temperatura indicada i enfornar-los ja en el moment de servir les postres. Els podeu servir totsols o acompanyats d'una bolla de gelat de vainilla, o amb una mica de nata muntada, o amb unes maduixes talladetes a làmines.
(Recepta de la Setmana, RS-44, 24 III 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes