dilluns, 8 de juny de 2009

RS - CARXOFES AL FORN

Ingredients: .8 carxofes. .2 ous sencers. .Galeta picada. .1 tasseta de maonesa feta dins el murter amb un vermell d'ou, un all, sal i oli d'oliva. .4 tomàtigues torrades i triturades. .2 tassonet (dels de vi) de llet. .Sal, pebre bo. .Oli d'oliva per fregir. Preparació: Eliminau les fulles exteriors de les carxofes i les puntes. Tallau cada cor en tres o quatre làmines (segons el tamany de cada carxofa). Bateu un ou com per fer truita. Preparau galeta picada dins un plat fondo. Passau les làmines de carxofa primer per l'ou batut i després per la galeta picada. Fregiu les carxofes en oli fins que quedin ben dauradetes dels dos costats. Col.locau-les damunt paper absorbent i reservau-les. Bateu l'altre ou com per truita. Mesclau la maonesa amb el tassonet de llet, l'ou batut i la tomàtiga torrada.Afegiu-hi sal i pebre bo. Tastau-ho per saber si està bé de sal i rectificau si fos necessari. Col.locau ara les carxofes una al costat de l'altra dins un recipient que pugui anar al forn. Només n'hi ha d'haver una capa. Regau-les amb la preparació anterior. Empolvorau la superfície amb galeta picada i enfornau a 190º durant uns vint minuts, o fins que vegeu que té color i el líquid ha quallat.
Nota: Es poden menjar com a acompanyament de carn o com a entrant, i fredes també són bones. Si en voleu preparar més quantitat, duplicau les proporcions de tot, però teniu en compte que necessitareu una rostidora molt gran, perquè només hi ha d'haver una sola capa de carxofes.
(Recepta de la Setmana, RS-48, 21 IV 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes