divendres, 26 de juny de 2009

RA - MOUSSE D'ALBERGÍNIES

Ingredients (per a 4 persones): -4 albergínies grossetes -Un quart d'olives negres -Un all -Oli d'oliva -Una llimona -Pebre vermell -Sal, pebre bo -Pebre vermell torrat (opcional) Elaboració: Tallau el capoll a les albergínies, les rentau i les eixugau. Les posau dins el forn calent sense pelar i les treis quan trobau que són tendres al tacte, cuites. Després les xapau i amb una cullera les treis la popa. Llavors la capolau dins un bol gros fins que torna com a puré. D'altra part, treis els pinyols d'un quart d'olives negres. En deixau algunes per adornar i les altres les capolau fins que queda una pasta que afegeu a l'albergínia si ja és freda. Pelau un all, el capolau i el mesclau amb un poc d'oli i ho afegeiu a la pasta d'albergínia i olives. Hi posau suc de llimona, sal, pebre bo i pebre vermell i ho remenau tot i ho mesclau ben mesclat i ho posau dins el mateix bol o dins una palangana. A damunt hi posau les olives negres senceres que havíeu deixat sense pinyol. Si vos hi agrada, per damunt hi podeu posar tiretes de pebre vermell torrat. (Receptes aportades per amics i amigues, RA-23, 26 VI 09) (c) Toniet, de Marratxí. (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes