dimarts, 23 de juny del 2009

RA - GUISÒFOL DE L'ÀVIA

Ingredients: -2 cullerades soperes d'oli -2 grans d'all sense pelar -1 brot de julivert -1 cullerada de cafè de farina -Sal -Aigua -1 patata per cap -1 pastenagó per cap Preparació: Posau l'oli dins la greixonera, i els alls sense pelar, però als quals haureu fet un tall al mig. Daurau-los procurant que no es cremin. Afegiu el julivert sencer i remenau perquè no s'aferri. Ara afegiu-hi l'aigua, que simplement ha d'arribar a cobrir patata i pastenagó en tirar-li. Quan comenci a bullir tirau-hi la patata, tallada a rodanxes, i el pastenagó, també trossejat a rodanxes. Cobriu-ho amb la tapadora i deixau-ho bullir a foc mitjà uns 20 minuts. Vet ací la primera aportació del tàndem Vicenç Sastre / Fina Rovira. En Vicenç es va mostrar entusiasmat amb el projecte i -com sempre acostuma amb les seves col·laboracions- ja ha preparat tot un seguit de noves aportacions, alhora que ha visitat amics i coneguts per replegar material. En aquest cas la recepta és aportada per Fina, provinent de la seva àvia materna, de Tarragona. En aquella zona, als menjars inespecífics, que no estan catalogats sota un nom concret, els anomenen "guisòfols", paraula no recollida al diccionari, però que prové clarament de guis, en la seva accepció de guisat: simplement "menjar cuinat", segons el DCVB. Cal dir que, originalment, aquesta sopa -realment es tracta més d'això que d'un guisat, tal com l'entenem per aquí- no duu ni arròs ni fideus. Així de simple, aquest guisòfol, ja ho veis, però al dir de Fina, més que gustós i redebò. BMM.- (Receptes aportades per amics i amigues, RA-21, 23 VI 09) (c) Fina Rovira (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de sopa Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes