dilluns, 29 de juny de 2009

RN - ENSALADA D'ARRÒS I ALVOCAT

Ingredients (per a 4 persones): -2 alvocats -350 gr. d'arròs bullit -2 cebes tendres -150 gr. de pèsols bullits -1 pastenaga -1 cogombre -Olives farcides (d'anxova, de pebre vermell o d'ambdues castes) -El suc de dues llimones -Oli, sal i pebre bo Preparació: Pelau els alvocats i xapau-los per la meitat. Llevau el pinyol amb un ganivet i treis la polpa sencera amb una cullera. Tallau la polpa en rodanxes fines i les col·locau dins una palangana. Afegiu-hi l'arròs bullit i els pèsols. Tallau la pastenaga a daus petits i la ceba tendra en rodanxes fines. Posau-ho damunt l'arròs Pelau el cogombre i el deixau reposar 10 minuts cobert amb sal gruixada per potenciar-li el gust. Rentau-lo, tallau-lo a rodanxes i afegiu-lo a la palangana. Preparau una salseta amb sal, pebre bo, oli i el suc de llimona. Tirau-la per damunt l'ensalada i decorau-ho amb les olives farcides. (Receptes anònimes adaptades, RN-21, 29 VI 09) (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats d'arròs Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes