dissabte, 20 de juny de 2009

RB - BESSONS OFEGATS / 2n Reconeixement a la Cuina Autòctona (bis)

Ingredients (per a 6 persones): -1 1/2 kg de bessons de fava -1 kg de xítxeros [pèsols] -6 carxofes -4 cebes tendres -2 tomàtigues de ramellet -Una cabeça d'alls -Llorer i moraduix -Costella de porc, camaiot del morro, ventresca, botifarró, sobrassada... (en conjunt 1kg aproximadament) -Herba-sana -Opcionalment es pot posar: patata, caragols i sopes Elaboració: Dins una greixonera sofregim la carn i embotits, la ceba tallada, la tomàtiga, les faves, els alls i les herbes aromàtiques. Hi afegim aigua, després els xítxeros i finalment les carxofes. Posar-hi la sal necessària. Anar amb compte que els embotits ja tenen espècies.
El llibre: AAVV 2n reconeixement a la cuina autòctona Aula de Gastronomia Mallorquina - Fundació ACA Mallorca, 2009 74 pàgs
(Receptes i ressenyes bibliogràfiques, RB-4, 20 VI 09) Transcripció i comentaris: Biel Massot i Muntaner.- (c) Catalina Lluïsa Gayà (c) ACA Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu receptari d'altres plats de carn Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes