dissabte, 20 de juny del 2009

RA - PASTÍS DE VERDURES (recepta italiana)

INGREDIENTS: -150 g d’espàrrecs -4 cullerades d’oli d’oliva -1 ceba picada -1 carabassó xapat per la meitat (de per llarg) i tallat en rodanxes molt primes -2 dents d’all esclafades -100 g d’espinacs trossejats -2 cullerades d'alfabeguera picades -75 g de parmesà rallat -250 g de formatge ricotta -250 g de formatge mascarpone -6 ous COM FER-HO: Una vegada nets els espàrrecs, triar les parts tendres i les fer-les bocinets. Posar a bullir aigua amb sal dins una olla petita i coure els espàrrecs durant uns 2 minuts. Escórrer bé i deixar-los reservats.
Encalentir el forn a 180º. Posar l’oli d’oliva dins una olla i daurar la ceba fins que sigui blana. Pujar el foc i afegir el carabassó. Remenar sovint fins que el carabassó s’afluixi i quedi un poc daurat. Posar-hi els alls i deixar els ingredients 1 minut més al foc. Tirar-hi els espinacs i mesclar-ho tot fins que els espinacs estiguin emmusteïda.
Retirar l’olla del foc i afegir els espàrecs i l’alfabeguera, la sal i el pebre bo. Deixar refredar la mescla.
Enseuar un motllo “desmotllable” amb mantega i empolsegar amb 1 cullerada del formatge parmesà. Mesclar el ricotta, el mascarpone, els ous i 50 g de parmesà amb les verdures fredes. Comprovar el punt de sal. Posar la mescla dins el motllo amb la resta de parmesà. Posar una palangana davall el motllo per si el motllo degotàs i enfornar 50-60 minuts. En estar llest, la part superior tendrà un color daurat i la mescla haurà d’ésser fluixa pel mig. Deixar refredar el pastís 30 minuts i, a continuació, ficar-ho dins la gelera fins que sigui compacte ( Al manco unes 3 hores). Si es prepara amb antelació, s’han d’utilitzar només 4 ous i el temps de cocció s’ha de reduir a uns 40 minuts. NOTA: Si voleu que el pastís sigui més baix en greixos, de la meitat dels ous posau-hi només els blancs. També podeu substituir el ricotta per un iogurt sense nata. BON PROFIT !!!!!!!!!!

Volia esperar que n'Aina ens escrivís la seva aportació al receptari de Pòrtula, però... ufffff... sembla que els fats, per un o altre motiu, ens han anat a la contra. Així que més val que aprofitem la recepta encara que no la tenguem manuscrita i almenys d'aquesta manera la podrem fruir. Gràcies, Aineta !!!!!!!!

(Receptes aportades per amics i amigues, RA-20, 20 VI 09) (c) Aina Vicens (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes