dilluns, 15 de juny de 2009

RN - CARXOFES AMB FAVES

Ingredients: -1 kg. de carxofes -500 gr. de faves tendres -2 patates grossetes -2 alls -Oli, sal, pebre bo Preparació: Llevau les fulles més dures de les carxofes, tallau les puntes i la tija, xapau-les en quatre i posau-les dins aigua amb llimona. Llevau els fils i les puntes als canons de les faves i xapau-les en trossos no massa grossos. Passau-les per aigua i reservau-les. Pelau les patates i les xapau en trossos mitjancers. Posau-les dins aigua. Posau carxofes i faves dins una olla amb un poc i deixau que bullin una bona estona. En ésser cuit feis-ho degotar i reservau-ho. Dins una pella amb oli fregiu les patates i retirau-les quan siguin daurades. Llevau part de l'oli deixant únicament que cobreixi la base de la pella. Capolau un all i sofregiu-lo. En estar a punt afegiu-hi les carxofes, les faves i les patates. Sofregiu-ho tot alguns minuts, salpebrau i serviu-ho ben calent. (Receptes anònimes adaptades, RN-16, 15 VI 09) (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes