dissabte, 13 de juny de 2009

RP - ARRÒS NEGRE AMB SÍPIA

Ingredients:
-Mig quilo d’arròs
-Un quilo de sípies amb la mascara
-Mig quilo de gambes pelades o amb la closca
-Mig quilo de musclos
-Una ceba
-Una tomàtiga
-Alls
-Juevert
-Brou de peix o aigua,
-Pebrebò
-Oli
-Sal
Preparació:
Feis nets els musclos i les sípies, feis-les trossos, i guardau la mascara.
Posau una paella al foc amb oli suficient. Primerament sofregiu les gambes i lis dau unes voltes. A continuació passau per la paella les sípies trossejades, dos alls pelats i la ceba a bocinets, ho remenau uns minuts i li afegiu tomàtiga capolada, sal i pebrebò.
Seguidament abocau-hi el brou necessari i feis coure la sípia fins que sigui fluixeta. Li afegiu l’arròs, les gambes i els musclos i donau uns bulls a la paella.
Per una altra banda, dins un morter feis una picada d’all, juevert i la mascara amb oli. Tirau-ho per damunt la paella i mirau si està bé de sal.
Els darrers minuts de coure passau-la pel forn i, si vos agrada la crosta, li podeu donar un poc de “grill”.
Es pot acompanyar d’unes tiretes de pebre verd i d’olives negres. També, si vos agrada, per damunt l’arròs li podeu afegir tires de pebres torrats.
(Receptes pròpies de Pòrtula - revista de Marratxí, núm 300, estiu 2007. RP-8)
(c) Francisca Juaneda / Pòrtula
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes