diumenge, 7 de juny de 2009

RA - LLOM AMB SALSA DE QUATRE VINS

Ingredients (per a 4 persones): -Un quilo de llom de dos colors (és més tendre i més bo de coure) -2 cebes grosses -1 grell, o una ceba tendre, o un porro -5 alls grossets -Oli d'oliva (si pot ser, Balle, que és del nostre) -Julivert -Orenga -Brou d'aviram (o dues pastilles de concentrat avecrem) -Una o dues tomàtigues de ramellet -1 tassó de vi Binissalem (si pot ser, Franja Roja) -1 tassó de vi blanc ranci (en podeu trobar a la bodega Balear a bon preu) -1 tassó de cava -1/2 tassó de brandi (si pot ser Suau 12, millor) -sal -pebre bord dolç -pebre bo blanc -pebre bo negre -1 tassó d'aigua (pot ser de la font de la vila o de cisterna) Preparació: Posau una greixonera al foc amb 4 cullerades d'oli d'oliva Balle. Pelau les cebes, els alls i el grell (o el porro) i tallau-los en juliana. Deixau-los daurar dins la greixonera vigilant que no es cremin. Marcau el llom i posau-lo dins la greixonera perquè es cogui una mica, però sense deixar-lo fer del tot. Abocau-hi ara l'aigua. Afegiu sal, pebre bord, pebre bo negre i pebre bo blanc al gust. Afegiu ara el vi ranci. Quan s'hagi reduït una miqueta, abocau-hi el vi negre. Deixau-lo reduir un poc i abocau-hi el cava. Quan hagi fet xup-xup cinc minuts, afegiu el mig tassó de brandi. Al cap de dos minuts tirau-hi el brou de pollastre (o les pastilles de concentrat avecrem). El líquid quasi ha de tapar la carn. Afegiu una fulla o dues de llorer, segons el vostre gust. Feis-ho coure fins que l'aigua haurà minvat remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. Serviu-lo amb un Franja Roja, de Binissalem. Bon profit.
Recepta aportada per Francesc Josep Bonnín, del grup musical Setze Cordes
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-16, 7 VI 09)
(c) Francesc Josep Bonnín
(c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

1 comentari:

Anònim ha dit...

buy valium online valium dosage alcohol withdrawal - cheap valium to buy