dimarts, 30 de juny de 2009

RS - COCA DE QUARTO

Ingredients: -6 ous -200 grs. de sucre -100 grs. de farina -El suc d'una taronja grossa -Mantega per untar el motlle Preparació: Untau un motlle rodó de devers 25 cm. de diàmetre amb mantega i empolvorau-lo amb farina. Després posau-lo cap per avall mentre el subjectau amb una mà i copejau-lo suaument amb l'altra per eliminar l'excés de farina. Sucau la taronja i colau el suc. Reservau-lo. Preparau dos recipients fondos. Separau els blancs dels vermells. Pujau els blancs (si hi posau una miqueta de sal o dues gotes de suc de llimona abans de començar a batre'ls us serà més fàcil). Quan hagin pres un poc de consistència, afegiu-hi en dues o tres vegades 50 grams de sucre. Sabreu que la merenga és a punt quan en girar el recipient de cap per avall no vessi. Reservau-la. Abocau els altres 150 grs., de sucre dins el recipient on teniu els vermells i bateu aquesta mescla amb la batedora manual o elèctrica de barnilles (vegeu fotografia) fins que vegeu que la preparació ha augmentat de volum i ha tornat més blanquinosa. Enceneu el forn a 170º. Incorporau la farina a la preparació dels vermells passant-la per un colador fi (no directament del paquet). Mesclau bé amb la batedora manual de barnilles. Afegiu ara el suc de taronja i, per acabar, la merenga. Per mesclar-la, feis-ho amb moviments suaus de baix a dalt que permetin l'entrada d'aire (no remenant com ho feim normalment). Quan vegeu que la mescla és ben homogènia, abocau-la dins el motlle i enfornau-lo a 170º. Passats els primers 15 minuts, abaixau la temperatura a 140º i manteniu la coca al forn durant 20-25 minuts més. És important que no obriu el forn en cap moment abans dels 30-35 minuts de cocció. A partir d'aquest moment podeu obrir-lo per comprovar si és cuita punxant el centre de la coca amb un escuradents, que n'ha de sortir eixut. En ser cuita, treis-la del forn. Deixau-la refredar i desemmotllau-la en ser ben freda. Nota: És molt bona així, tota sola, perquè queda molt esponjosa i no és gens seca. Però és ideal per menjar amb un bon gelat. També us pot servir de base per fer un pastís de capes farcit de crema, o de melmelada, o de xocolata... Només es tracta de tallar-la en discos i farcir-la del que més us agradi. (Recepta de la Setmana, RS-59, 30 VI 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de dolç Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

2 comentaris:

Xesquina ha dit...

M´agraden molt le vostres receptes, perque a és de bones sn facil de fer. Jo sol improviar molt i també e sol sortir bo i vistós.

Xesquina ha dit...

Trobo que aquest blog havia d´existir a Mallorca ja que tenim olt bons cuiners i cuineres. Enhorabona i també tenc ganes de fer el meu propi. Si algú m´anima ho faré,perque quants mes serem més ens enrriquirem, no ho trobau? Salud i enhorabona.