diumenge, 14 de juny de 2009

RN - POTATGE D'API

Ingredients (per a 6 persones): -Mig quilo d'api (també pot ser céleri) -300 gr. de patates -Una ceba grossa -Un manadet de cerfull -2 litres de brou o d'aigua -Oli, sal, pebre bo Preparació: Netejau les branques més blanques de l'api (o pelau el céleri) i tallau-les en rodanxes no massa grosses. Capolau la ceba. Posau l'oli dins la greixonera i sofregiu la ceba. Afegiu-hi l'api trossejat i deixau coure 10 minuts a foc suau. Mentre, pelau, rentau i tallau les patates a rodanxes. Afegiu al sofregit el brou o l'aigua. Salpebrau i deixau-ho coure fins que estigui ben tou. Si vos agraden els trossos ho podeu deixar talment. Si ho voleu més fi ho passau pel passapurés. Rentau i capolau el cerfull. Col·locau una o altra cosa dins una sopera -si té els trossos ho podeu servir dins la mateixa greixonera- i escampau-hi el cerfull per damunt. Serviu-ho ben calent. (Receptes anònimes adaptades, RN-15, 14 VI 09) (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de sopa Vegeu receptari d'altres plats de verdura Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes