dimarts, 16 de juny del 2009

RS - COCA D'ALBERCOC

Ingredients:(Per dues coques petites o una gran): .440 grs. de farina .2 ous sencers .25 grs. de saïm (i un poc més per untar les llaunes) .175 grs. de patata bullida i passada per passapurés .40 grs. de llevat premsat .150 grs. de sucre .1 tasseta d'oli d'oliva (i un poc més per untar-vos les mans) .1 tasseta d'aigua tèbia .Albercocs en almívar (preferiblement casolà)o albercocs secs que haureu posat en remull amb aigua la nit anterior. .Sucre per ensucrar els albercocs (si són frescs n'hi heu de posar molt més que si són en almívar)
Preparació:
Mesclau el sucre amb el saïm reblanit i remenau. Dissoleu el llevat amb l'aigua tèbia i afegiu-lo a la preparació anterior. Ara incorporau els ous i la patata. Remenau bé amb les mans fins que sigui una mescla homogènia. Afegiu l'oli i llavors la farina poc a poc fins que l’hagueu incorporada tota. Pastau una bona estona (amb moviments com els que es fan per rentar la roba a mà) fins que vegeu que la pasta fa bombolletes. Untau-vos les mans d'oli (la pasta és enganxosa i ho haureu de fer unes quantes vegades) i posau la pasta dins un bol. Tapau-lo amb un plàstic i deixau tovar la pasta el temps que faci falta (fins que s'ha estufat i ha duplicat el seu volum inicial).
Tornau-la a pastar com la primera vegada fins que faci bombolletes. Preparau dues rostidores (o una llauna gran, si ho preferiu). Untau-les amb saïm. Feis dues parts de la pasta i col·locau cada part dins una llauna. Amb els dits estirau la pasta i igualau la superfície. Repartiu les tallades d'albercoc per damunt. Tapau les coques amb un pedaç blanc ben net i deixau-les tovar de bell nou. Això és imprescindible. És bona idea deixar les coques preparades amb els albercocs damunt el vespre perquè tovin durant la nit i enfornar-les el dematí.
En qualsevol cas, quan vegeu que s'han estufat i dupliquen més o menys el volum inicial, enceneu el forn a 200º. En haver pres aquesta temperatura, ensucrau les coques amb sucre normal abundant; enfornau-les i, immediatament després de tancar el forn, abaixau la temperatura a 160º. Seran cuites en 25-30 minuts.
Nota:
Hi podeu incorporar trossets de sobrassada, entre els albercocs, i també cireres sense pinyol. Si només voleu fer una coca, congelau la meitat de la pasta embolicada amb un plàstic per utilitzar-la un altre dia en voler fer-ne una altra.
De cada coca com les de la fotografia en surten 6 racions.
(Recepta de la Setmana, RS-57, 16 VI 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes