
dimarts, 16 de juny del 2009
RS - COCA D'ALBERCOC

Preparació:
Mesclau el sucre amb el saïm reblanit i remenau. Dissoleu el llevat amb l'aigua tèbia i afegiu-lo a la preparació anterior. Ara incorporau els ous i la patata. Remenau bé amb les mans fins que sigui una mescla homogènia. Afegiu l'oli i llavors la farina poc a poc fins que l’hagueu incorporada tota. Pastau una bona estona (amb moviments com els que es fan per rentar la roba a mà) fins que vegeu que la pasta fa bombolletes. Untau-vos les mans d'oli (la pasta és enganxosa i ho haureu de fer unes quantes vegades) i posau la pasta dins un bol. Tapau-lo amb un plàstic i deixau tovar la pasta el temps que faci falta (fins que s'ha estufat i ha duplicat el seu volum inicial).
Tornau-la a pastar com la primera vegada fins que faci bombolletes. Preparau dues rostidores (o una llauna gran, si ho preferiu). Untau-les amb saïm. Feis dues parts de la pasta i col·locau cada part dins una llauna. Amb els dits estirau la pasta i igualau la superfície. Repartiu les tallades d'albercoc per damunt. Tapau les coques amb un pedaç blanc ben net i deixau-les tovar de bell nou. Això és imprescindible. És bona idea deixar les coques preparades amb els albercocs damunt el vespre perquè tovin durant la nit i enfornar-les el dematí.
En qualsevol cas, quan vegeu que s'han estufat i dupliquen més o menys el volum inicial, enceneu el forn a 200º. En haver pres aquesta temperatura, ensucrau les coques amb sucre normal abundant; enfornau-les i, immediatament després de tancar el forn, abaixau la temperatura a 160º. Seran cuites en 25-30 minuts.
Nota:
Hi podeu incorporar trossets de sobrassada, entre els albercocs, i també cireres sense pinyol. Si només voleu fer una coca, congelau la meitat de la pasta embolicada amb un plàstic per utilitzar-la un altre dia en voler fer-ne una altra.
De cada coca com les de la fotografia en surten 6 racions.
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada